Inspiring Women Fridays #2 - 21/2/14: vrouwelijke leveranciers in een mannenwereld

IWF #2 - Peggy Richie

Inspiring Women Fridays 21/2//14: Peggy Richie maakt komaf met de mythe "business is for boys"

Waarover Peggy Richie is komen vertellen:

"Toen ik begin maart 2012 een mailtje kreeg uit Saoedi Arabië met de vraag of ik daar 30 mannelijke, Arabische managers wilde trainen in Public Speaking, sloeg mijn hart een paar keer flink over. Saoedi Arabië is het centrum van de moslimwereld, waar de relatie tussen mannen en vrouwen onvergelijkbaar is met Vlaanderen. Ik google-de
Pasted Graphic 6
wat en zag dingen als: Abaja, gescheiden ingangen voor mannen en vrouwen, mannen mogen vrouwen geen hand geven, en andere zaken die mij -eerlijk gezegd- best de stuipen op het lijf jaagden. Toch vloog ik -goed voorbereid- op 8 juni naar Jeddah. En na die reis volgde er nog één.

Veel te vaak hoor ik vrouwen rondom mij zeggen dat wij minder kansen krijgen in business. "Het is en blijft een mannenwereld", hoor ik ze dan zeggen. Dat zet me elke keer weer aan het denken, want mij lukt het -tot-nu-toe- wél. Ik coach en train mannelijke topmanagers uit de meest uiteenlopende landen, culturen en bedrijven. Soms reis ik met hen mee en zit ik op hotel 's avonds te dineren met mijn klanten, als enige vrouw. Hoe komt dat dan?

Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen wel degelijk mee mogen spelen met het grote business-spel, alleen zijn er andere spelregels voor vrouwen. Met veel vallen en opstaan, heb ik geleerd op welke manier ik als vrouw mee kan spelen zonder mezelf te verliezen en een waardige partij te blijven voor mijn opdrachtgevers.
Hoe ik dat zie? Dat deel ik graag met je tijdens de volgende IWF #2
."

Over Peggy Richie:

Peggy Richie is communicatie-trainer, coach & keynote speaker. Als coach heeft zij jarenlange ervaring in het begeleiden van internationale business managers. Ze schreef in 2012 haar eerste boek over Public Speaking - "A Speech of Cake". Wil je meer lezen over Peggy's achtergrond, kijk dan gerust eens op www.on-stage-expertise.com of LinkedIn "Peggy Richie-Overmeer".

Régine Feltkamp over Inspiring Women Fridays:

"Mijn energie en motivatie haal ik vaak uit het relaas van anderen. De verfrissende kijk die komt waaien uit nieuwe of onverwachte hoek, het enthousiasme van anderen of het delen van ideeën en ervaringen werkt bij mij aanstekelijk en geest verruimend. (Nieuwe) contacten leggen is evenwel niet voor iedereen even makkelijk. En met sociale media zoals linkedin, facebook of twitter hebben we vooral e-contact, 'echte' ontmoetingen zijn er veel minder. Vaak weten we ook onvoldoende waar onze bestaande contacten mee bezig zijn.

Vanuit dit besef wil ik graag bijeenkomen met andere vrouwen die net zoals ik op zoek zijn naar inspirerende uitwisselingen en verrijkende ontmoetingen. Het idee is simpel: telkens wordt aan een genodigde de gelegenheid geboden om op informele wijze haar werk, ervaringen of nieuwe ideeën te presenteren en er samen over te brainstormen, te discussiëren en uit te wisselen rond een drink
.

Op IWF #1 in september had Els Deboutte (www.elsewhereconsulting.be - www.makemefly.be) het over het vormgeven van je loopbaan. Dat was bijzonder boeiend en gezien het enthousiasme van de deelneemsters heb ik een tweede IWF georganiseerd. Toen Peggy Richie suggereerde haar ervaringen te komen delen als vrouwelijke leverancier in een mannenwereld (reizen met CEO's, haar do's & don'ts, hoe gedraag je je als vrouw, hoe laat je je niet wegcijferen, …) leek dit mij meteen een leuk onderwerp. En ja, afgaand op de feed back van de aanwezigen gisteren was het opnieuw een inspirerende sessie, met fijne discussies en nieuwe ontmoetingen. Nu is het nadenken over IWF #3."

Informatie

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de volgende IWF, wil je graag zelf een ervaring of idee delen of wil je graag zelf een IWF (mee-)organiseren, contacteer R. Feltkamp.